MINGYANG XIA | WEBSITE PORTFOLIO | 2017-2019 COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED| DESIGNED BY MingYang Xia

  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

BIOPHILIC TOWER

Fall 2015-2018 Junior study rework
Summer Best St,

Downtown Buffalo , NY

This Project is taking the opportunity to explore biophillic
style, addressing
Wellness less of a privilege or assets and more of an

attitude that involves not just physical aspects but also the
psychological influence on the working environment. With one
of the vegetated well penetrating vertically across the building
and a smaller version across the office spaces, the building
is achieving an organic characteristic while delivering ample
sunlight to the interior spaces. The open vegetated spaces
ensure the workers to have enough access to the outdoor
environment during working hours.
The underground access to the subway station also carried on
the overall organic form, in order to constitute a unique entry
point to the city.

About

1/9